Общностен корпус към НЧ “Пробуда-1926” Горна баня

Петрун Вардаров – Като председател на Подкомитет Ротари общностни корпуси към Дистрикт 2482 Ротари България, днес 05.12. имах честта да присъствам и обявя създаването на Ротари общностен корпус (РОК) Горна баня. Благодарение на Лина Маймарова, секретаря на РК Горна баня и Елект президент Христо Георгиев, както и членовете на РК Горна баня, президента на клуба Иво Иванов и местните доброволци, се учреди РОК Горна баня.
Целите на този доброволен корпус са превръщане на местното читалище Пробуда 1926 в туристически център, обновяване на библиотеката му и сцената. Планирали са направа на пешеходна пътека към Метростанцията. Поставили са си за цел да организират културни, образователни, туристически и спортни мероприятия. Ще се стремят към устойчивост и трайност на планираните дейности.
Още повече днес 05.12. е и международния ден на доброволците.
За първи път международния ден на доброволеца се чества през 1985 г. по инициатива на ООН. Тогава световната организация приканва правителствата и НПО от всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по голяма гласност на дейността им.
Благодаря и на Христо от РК Г. Баня, както и на доброволците – вече членове на РОК Горна баня-Емил Шаранков, Светлана Маринова, Лили Лукач, Ангелина Андреева, Кръстина Терзиева, Тодор Кожухаров, Десислав Милошев, Димо Христов и Нели Станимирова