Първи национален фолклорен фестивал

“Край извора – с музика, песен и танц”

27.09 – 29.09.2024 г

София, кв. Горна баня

 

Първият Национален фолклорен фестивал “Край извора – с музика, песен и танц” ще се проведе в гр. София, кв. Горна баня. Фестивалът е с конкурсен характер и има голям награден фонд.

 

Участници

Във фестивала могат да участват всички индивидуални изпълнители, групи, ансамбли, певци и музиканти, които обичат българския фолклор и работят за популяризирането му в България и чужбина.

 

Защо “Край извора”

“Край извора” е прекрасното място до минералната вода в Горна баня, което съчетава уникалната природа и вековните дървета на парка с нашата сцена и мегдан за фолклорни събития и фестивали, на които по традиция вече присъстват хора от цялата столица, от България и чужбина.

 

Награден фонд

Фестивалът дава възможност на изпълнители от всички възрасти не само да представят своето творчество, но и да се състезават за нашият голям награден фонд, създаден с цел да помага за тяхното бъдещо развитие и работа в областта на фолклора.

 

Заявка за участие

Изпратете вашите данни за участие във фестивала от страницата Заявка за участие. Крайният срок за заявяване е 31.08.2024 г.